OLETKO SYNTYNYT YRITTÄJÄKSI?

Sanonta ”yrittäjäksi synnytään” ei onneksi pidä täysin paikkansa, sillä jos niin olisi, meitä yrittäjiä ei olisi montaakaan. Millaisia sitten ovat ne harvat ja onnelliset yrittäjäksi syntyneet.

Onko heillä jokin erikoispiirre, joka tekee heistä superyrittäjiä? Vai ovatko he ryhtyneet sattumalta yrittäjiksi?

Asiaa voisi lähestyä tarkkailemalla sekä yrittäjiä että työntekijöitä ja analysoimalla molempien menestystekijöitä. Voisin melkein lyödä vetoa, että menestyvä työntekijä ja menestyvä yrittäjä on veistetty lähes samasta puusta. Menestys vaatii samoja elementtejä, oli henkilö sitten työsuhteessa, tai yrittäjä.

Kaikilla menestyjillä yhteinen nimittäjä on halu onnistua, tehdä sovitut asiat ja saada oikeita asioita aikaan. Tätä sisäistä halua, paloa, ”yrittäjyyttä” löytyy jokaiselta menestyjältä. Kun tähän lisätään vielä kyky kommunikoida, olla kiinnostunut, oman alan tekniset taidot ja osaaminen sekä ymmärrys siitä, että myydään kalliimmalla kuin ostetaan, niin on jo pitkällä.

Ja tähänkö meidän pitäisi syntyä? Vai voisiko meitä opettaa ja valmentaa yrittäjiksi?

Vastaus on KYLLÄ!

Yllä mainittuja asioita, kuten myyntiä, markkinointia, taloushallintoa, johtamista voi oppia – joissakin tapauksissa jopa ulkoistaa. Yrittäjänkään ei tarvitse itse osata kaikkea. Ennemmin voidaan sanoa, että hänen tuleekin tietää edellä mainitut asiat ja osata organisoida ne oikein!

Mikä erottaa yrittäjän työntekijästä?

Yrittäjällä tulee olla edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi tietynlainen asenne. Yrittäjän tulee kantaa vastuuta monista asioista oman työnsä ohella – ihmisistä, koneista, laitteista tai tiloista. Myös riskinsietokykyä on löydyttävä!

Joten suurin ero onkin asenteessa kantaa hieman enemmän ja laajemmin vastuuta. Joten, mikäli sinulla on sisäinen palo työn tekemiseen, haluat tehdä työsi kunnolla, ottaa hieman enemmän vastuuta niin sinulla on edellytykset menestyä yrittäjänä ja ansaita enemmän!

Voisit olla kiinnostunut myös seuraavista

MITÄ YRITTÄJÄNÄ HALUAT?

Jokaisella on vapaus päättää, mitä haluaa…kuitenkin niissä rajoissa, että ottaa huomioon, mikä on yhteisen edun, tässä tapauksessa asiakkaiden, henkilöstön ja yrityksen edun mukaista”. Ryhmän etu

OLETKO SYNTYNYT YRITTÄJÄKSI?

Sanonta ”yrittäjäksi synnytään” ei onneksi pidä täysin paikkansa, sillä jos niin olisi, meitä yrittäjiä ei olisi montaakaan. Millaisia sitten ovat ne harvat ja onnelliset yrittäjäksi

liity postituslistalle

Haluatko tiedotuskirjeet ja uusimmat julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa toimialakohtaisista kartoituksista ja asiakkaiden toiveista. Kuulet ensimmäisten joukossa uusista ajankohtaisista ratkaisuista, työkaluista ja mahdollisuuksista.